In wat organisatie ONE Championship beschrijft als één van de meest sensationele titelgevechten, heeft Aung La N Sang vrijdag zijn middengewichttitel geprolongeerd. In Rangoon legde Ken Hasegawa het laat in de partij af tegen The Burmese Python.

Genadeklap

Het was lang een gelijkopgaande strijd tussen Sang en Hasegawa. Het hoge tempo en de vele aanvallen over en weer resulteerde na 3 rondes in 2 uitgeputte en gehavende mixed martial artists, die het publiek in het Thuwunna Stadium een memorabele avond gaven.

De partij leek lange tijd op een jurybesluit af te stevenen totdat Sang in de laatste 2 minuten de genadeklap uitdeelde. Hij sloeg Hasegawa buiten westen met een uppercut.

“Het was vanaf het begin tot aan het einde een zware partij,” aldus Sang. “Ken Hasegawa was een waardige tegenstander voor mijn titel. Daar ben ik hem dankbaar voor.”

“Ondanks dat het me veel moeite kostte, had ik ten alle tijden in mijn achterhoofd dat miljoenen landgenoten keken. Ik zei tegen mezelf dat ik het me niet kon veroorloven om het gevecht en de titel te verliezen.”

Chatri Sityodtong, CEO van ONE Championship, was zo onder de indruk van het gevecht dat hij beide mixed martial artists beloonde met een bonus ter waarde van 50.000 dollar.

Sang, die zijn trainingskamp heeft afgewerkt onder leiding van Henri Hooft, verlengde zijn zegereeks naar 4. Hij is naast middengewichtkampioen ook titelhouder bij de licht zwaargewichten.