Nieky Holzken is geen nieuwe verbintenis aangegaan met GLORY, dit liet Brabander via Instagram weten.

GLORY 59

De oud-wereldkampioen uit Helmond zegt dat de aanbieding van de kickboksorganisatie niet goed voelde. “Ze boden minder geld als ik een nieuwe verbintenis met hen zou aangaan. Ik heb nee gezegd.”

Holzken zegt dat hij aan populariteit nog altijd niet ingeboet heeft en dat dat de reden was waarom GLORY hem op 29 september tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff ArenA wilde toevoegen aan het programma.

“Ik ben nog steeds enorm populair in de kickbokswereld en sta garant voor een goede kaartverkoop. Ik denk dat dat de reden is dat GLORY me in de Arena wilde laten vechten. Ik was 4 jaar wereldkampioen en heb een bijdrage geleverd aan hun wereldwijde groei. Ik was er al vanaf de eerste editie bij.”

The Natural belooft dat hij niet stopt met vechten: “Misschien dat een andere organisatie met een goede aanbieding komt. Zo niet, dat zal ik me volledig focussen op mijn bokscarrière.”

Doumbé

Holzken stond jarenlang (2012-2016) aan de top in de weltergewichtdivisie. In 2016 werd Cédric Doumbé de eerste persoon die Holzken in de GLORY-ring wist te verslaan. Een half jaar later won de Fransman ook de rematch. Alim Nabiev was de laatste die de Helmonder wist te verslaan.