Robin van Roosmalen is niet in staat om op 20 juli in New York zijn wereldtitel in het vedergewicht te verdedigen tegen Petchpanomrung Kiatmookao. Hij moet vanwege een blessure aan zijn schouder het gevecht aan zich voorbij laten gaan.

GLORY 55

Van Roosmalen zegt dat hij er aanvankelijk niets van wilde weten om zich af te melden. “Ik heb discussies gevoerd met mijn artsen en fysiotherapeut. Ik wilde allesbehalve me terugtrekken. Ik was erg boos, maar ik wist dat ze gelijk hebben.”

“Ik ben teleurgesteld dat ik me heb af moeten melden voor het gevecht. Het spijt me dat ik mijn fans in de steek laat, maar ik denk dat zij ook wel weten dat ik me alleen terugtrek als er iets serieus aan de hand is. Gezondheid komt op de eerste plaats.”

Van Roosmalen en Kiatmookao stonden een jaar geleden voor de eerste keer tegenover elkaar in de ring. In zijn thuisstad Den Bosch legde Van Roosmalen beslag op de titel in het vedergewicht door de Thai op punten te verslaan.

De Brabander wist sindsdien 2 titelverdedigingen glansrijk te doorstaan. Kevin VanNostrand uit de Verenigde Staten was het laatste slachtoffer van Pokerface.

GLORY heeft aangekondigd dat Kiatmookao op 20 juli alsnog deel uitmaakt van GLORY 55. Hij vecht om de interim-vedergewichttitel tegen VanNostrand.