Jason Wilnis stapt op 10 augustus na een lange periode van afwezigheid de ring in. In Broomfield treft hij tijdens GLORY 56 oude bekende Simon Marcus, die hij al 3 maal eerder in de ring trof.

Revanche

De onderlinge stand tussen de rivalen staat 2-1 in het voordeel van de Canadees Marcus, maar Wilnis is tot dusver de enige van de 2 die een voortijdige overwinning wist te boeken.

Wilnis legde met zijn zege (2016) op The One beslag op de middengewichttitel en werd de 3e titelhouder in de klasse tot 85 kilogram.

Marcus (31) nam in het daaropvolgende jaar revanche. Lang op de troon zat Marcus niet. Een half jaar later werd hij in China verslagen door regerend wereldkampioen Alex Pereira.

Titel

Wilnis (27) hoopt in Broomfield een negatieve reeks van 2 nederlagen te doorbreken. Hij zou aanvankelijk in maart en vervolgens in mei zijn rentree maken, maar een afmelding en een blessure staken hier een stokje voor.

Marcus verloor slechts 1 van zijn laatste 5 gevechten. Eind maart sleepte hij zijn 7e GLORY-zege binnen door na 63 seconden de Amerikaan Zack Wells te verslaan.

GLORY heeft aangekondigd dat de winnaar zich verzekert van gevecht om de middengewichttitel.