Branko Cikatić (63) heeft een helse tijd achter de rug. De Kroaat werd in juni met een longembolie opgenomen in het ziekenhuis en het had niet veel gescheeld of hij had het leven gelaten.

Somber

Cikatić kreeg in juni de schrik van zijn leven toen hij in zijn woning in Solin naar adem snakte. Zijn vrouw Davidovski aarzelde geen moment en schakelde direct de hulpdiensten in. Cikatic werd met spoed per ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Daar constateerden de artsen een longembolie.

Alsof de longembolie nog niet erg genoeg was, liep Cikatic ook een ziekenhuisbacterie op. De artsen zagen het somber in voor de oud-kickbokser. Cikatić moest maar liefst anderhalve maand op de intensive care verblijven. Hij zet kleine stapjes richting herstel.

“Branko lag er slecht bij. Het gaat nu iets beter met hem. Hij verblijft al 60 dagen in het ziekenhuis en weegt nog maar 60 kilo,” zei zijn oud-trainer Thom Harinck tegen R1N.

Cikatić schreef in 1993 geschiedenis door de eerste editie van de K-1 WGP op zijn naam te schrijven. Dit deed hij door in Tokio op één avond te winnen van Changpuek Kiatsongrit, Masaaki Satake en Ernesto Hoost. Saillant detail is dat hij alle 3 zijn tegenstanders op knock-out wist te verslaan.