Van 12 tot en met 14 oktober staat de Eindhoven Box Cup op het programma. Het deelnemersveld telt dit jaar ruim 200 boksers, waarbij 25 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn.

EUBC

De Eindhoven Box Cup, het grootste olympische boksevenement van de Lage Landen, wordt afgewerkt in het Van der Valk Hotel.

Opvallende internationale deelnemers zijn oud-olympiër Nigel Paul (Trinidad en Tobago), olympisch kampioen (2016) Evgeny Tishchenko en Uranchimegiin Mönkh-Erdene, die op 3 Olympische Spelen in evenveel verschillende gewichtsklassen in actie kwam. De Mongoliër legde vorig jaar in Eindhoven beslag op een zilveren medaille.

Onder de nationale top bevinden zich onder meer Peter Müllenberg, Max van der Pas, Nouchka Fontijn, Roy Korving en Enrico Lacruz.

“De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese en wereldboksbond EUBC en AIBA. De EBC is het enige AIBA-toernooi dat in ons land wordt georganiseerd,” aldus de organisatie.