Bellator heeft dinsdag aangekondigd dat de winnaar van het WFL-achtmanstoernooi alsmede de winnaar van het mixed martial arts-gevecht tussen Pieter Buist en Sully Bull verzekerd zijn van een Bellator-contract.

Bellator

Het achtmanstoernooi bij de zwaargewichten wordt op 22 september afgewerkt in Almere.

De winnaar van het toernooi moet op 1 avond 3 gevechten winnend zien af te sluiten om de felbegeerde titel en een contract bij Bellator Kickboxing af te dwingen.

De kwartfinales van The Final 8 zijn als volgt:

Fabio Kwasi vs. Murat Aygun
Sam Tevette vs. Clyde Brunswijk
Boy Boy Martin vs. Andrei Stoica
Nordine Mahiedinne vs. Fred Sikking

Het evenement op 22 september staat ook in het teken van de rematch tussen de dominante kickboksers Jorina Baars en Anissa Haddaoui.

De eerste ontmoeting tussen de dames dateert van 12 november 2011.

De 4e ronde was destijds het eindstation voor Haddaoui nadat de ringarts ‘onterecht’ een gebroken neus had geconstateerd. De zege werd door middel van technisch knock-out toegekend aan de nog altijd ongeslagen Baars.

Baars en Haddaoui boekte sindsdien grote successen. Baars zette zich in 2014 internationaal op de kaart door in Las Vegas Cris Cyborg te verslaan en Haddaoui won wereldtitels bij organisaties in Europe en Aziƫ.

Een dag later knokken Pieter Buist en Sully Bull om de toernooizege van het MMA-lichtgewichttoernooi.

Buist zal trachten zijn 5e zege aaneen te rijgen en krijgt nu de kans om een contract binnen te slepen bij de 2e MMA-organisatie uit de Verenigde Staten.