Mohammed Jaraya is tegen zijn eerste nederlaag in de GLORY-ring aangelopen. In de Johan Cruijff ArenA moest hij het onderspit delven tegen Murthel Groenhart.

Amsterdam

De aanloop naar het gevecht tussen de weltergewichten was een voorbode van wat er zaterdag in Amsterdam plaatsvond. Jaraya en Groenhart hadden duidelijk één doel voor ogen toen zij tegenover elkaar in de ring stonden; namelijk het oordeel niet aan de vijfkoppige jury overlaten.

Groenhart, die in zijn thuisstad vocht, kende een sterke openingsronde en kon, zeker nadat Jaraya 8 tellen kreeg, met zelfvertrouwen aan de tweede ronde beginnen. Jaraya kreeg in de tweede ronde opnieuw een knockdown voor zijn kiezen. Groenhart sloeg de Bosschenaar met een snoeiharde hoek tegen het canvas.

Jaraya wist opnieuw de 8 tellen te verslaan, maar het einde was in zicht. Groenhart rook bloed en liet een barrage aan stoten los op de zichtbaar aangeslagen Jaraya. De scheidsrechter greep uiteindelijk in om Jaraya voor meer schade te behoeden.

De overwinning betekende voor de 31-jarige Groenhart zijn eerste van het jaar. Hij raakte in februari de weltergewichttitel kwijt nadat hij in Chicago verloor van Harut Grigorian.