Saul Canelo Alvarez kan dit jaar wereldkampioen in 3 gewichtsklassen worden. Hij bokst op 15 december in New York om de super middengewichttitel van de boksbond WBA.

WBA

“Ik ben blij om mijn volgende gevecht aan te kondigen,” schreef de Mexicaan op social media. “Er staat mij een enorme uitdaging te wachten. Ik boks om de middengewichttitel tegen Rocky Fielding, de huidige WBA-kampioen!”

Alvarez keert in december terug van de grootste overwinning uit zijn loopbaan. Hij wist op 15 september in een uitverkochte T-Mobile Arena de Kazach Gennady Golovkin de eerste nederlaag uit zijn carrière toe te brengen door hem op punten te verslaan. De 28-jarige Mexicaan voegde met die overwinning de wereldtitels van de WBA en WBC aan zijn palmares toe.

Fielding kan zich opmaken voor het grootste gevecht uit zijn carrière. De bokser uit Liverpool is sinds mei regular titelhouder van de WBA nadat hij de Duitser Tyron Zeuge voortijdig verslagen had. Het betekende de 27e overwinning voor de Brit, die in 2015 de eerste en enige nederlaag uit zijn carrière leed.