Conor McGregor is over de schreef gegaan. Ik heb problemen met het gedrag dat hij in aanloop naar zijn gevecht met Khabib Nurmagomedov vertoond heeft. Hij is een slecht voorbeeld voor de jeugd. McGregor heeft een grote mond en kan daarbij zijn handjes niet thuishouden.

Bij showworstelen kan je dit weerzinwekkende gedrag verwachten. Het publiek rekent daar ook op. In het MMA is het een heel ander verhaal. Dit is echt. Iemand die dit voor het eerst ziet, denkt ‘wat is dit nou, wat is dat voor een idioot’.

Ik snap dat zijn gedrag 2 kanten heeft. Het promoten van een evenement en jezelf op de kaart zetten is belangrijk, maar respect is net zo belangrijk. Je kan elkaar tijdens een staredown boos aankijken en tot een bepaalde hoogte elkaar zwart maken, maar je houdt je handen thuis!

In het muay-thai en thaiboksen heb je je te houden aan een gedragscode. In de ring mag je elkaar knock-out slaan, maar buiten de ring uit je respect naar je tegenstander. Het gedrag dat McGregor vertoont hoort in onze discipline in ieder geval niet thuis. Het is een zorgelijke kwestie.

Maar zolang het publiek en de organisatie ervan smullen, zal zijn gedrag niet snel veranderen. Hij heeft de UFC nog groter gemaakt dan dat de organisatie al was. Hij brengt enorme bedragen in het laatje en zorgt voor nog meer bekendheid. Ik geloof wel dat de UFC hier op lange termijn last van krijgt.

We zullen zien of McGregor zaterdag zijn grote mond zal waarmaken. Hij maakt staand nog wel enige kans, maar zodra de Rus hem naar de grond brengt, is het over en uit voor The Notorious.