Er zal nog lang gepraat worden over het titelgevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor. Nurmagomedov wist de Ier zaterdag in Las Vegas op dominante wijze te verslaan, maar haalde de glans van zijn overwinning door direct na het gevecht een teamgenoot van McGregor fysiek aan te vallen.

Door het lint

De 30-jarige Ier kreeg al vroeg in het gevecht te maken met het dominante grondwerk van de ongeslagen Rus en wist daar evenals zijn 25 voorgangers geen antwoord op te vinden.

Ruim vier en een halve ronde bepaalde Nurmagomedov het spelbeeld en kwam niet tot nauwelijks in de problemen.

The Eagle zag zijn kans schoon nadat McGregor hem halverwege de tweede minuut van de vierde ronde zijn rug toekeerde en zette vervolgens de rear-naked-choke in. McGregor moest voor de tweede keer in zijn UFC-carrière afkloppen en leed zijn eerste nederlaag sinds maart 2016.

Nurmagomedov leek geen genoegdoening te vinden in het feit dat hij zijn aartsrivaal verslagen had. Hij sprong direct na afloop van het gevecbt uit de Octagon, stormde op een teamgenoot van McGregor af om vervolgens een aantal rake klappen uit te delen. 2 mensen uit het kamp van Nurmagomedov vielen McGregor binnen de Octagon aan. Politie en beveiligers hadden de grootste moeite om een einde te maken aan de chaos die in de T-Mobile Arena heerste.

Nurmagomedov mocht tot ieders verbazing terugkeren in de Octagon, maar kreeg de kampioenschapsgordel niet uitgereikt omdat UFC-president Dana White de situatie niet nog verder wilde laten escaleren.

De mixed martial artists werden onder begeleiding naar de catacomben gebracht.

McGregor had in Las Vegas de kans om de lichtgewichttitel te heroveren. The Notorious moest de titel op 7 april inleveren vanwege diens lange periode van inactiviteit.  Nurmagomedov legde diezelfde dag nog beslag op de titel door een eenvoudige zege op Al Iaquinta te boeken.