Floyd Mayweather Jr. heeft opnieuw zijn pensioen opgeschort. De 41-jarige Amerikaan, ongeslagen in 50 partijen, stapt op oudejaarsavond in Tokio de ring in tijdens RIZIN FF 14.

Nasukawa

In de Japanse hoofdstad neemt de meervoudig wereldkampioen het op tegen kickbokssensatie Tenshin Nasukawa (27-0). Mayweather zal in Tokio voor de eerste keer in zijn carrière buiten de Verenigde Staten in actie komen.

Beide partijen zijn nog in gesprek over de regels die tijdens het gevecht toegepast worden. “De details omtrent de regelgeving en gewichtklasse moeten nog worden besproken, “zei Mayweather zondag in Tokio. “In de aankomende weken moet alles rond zijn.”

”Het wordt in ieder geval een gevecht dat mensen nog niet eerder gezien hebben. De wereld heeft Mayweather nog nooit in Tokio de ring zien betreden.”

“Ik heb door de jaren heen veel fans uit Japan naar Las Vegas zien afreizen, maar mijn team en ik hebben besloten het dit keer anders aan te pakken. We komen naar Japan.”

Mayweather Jr. keerde in 2017 na 2 jaar afwezigheid terug in de boksring om in Las Vegas de degens te kruisen met de Ierse UFC-vechter Conor McGregor. Money won het lucratieve gevecht eenvoudig op knock-out en breidde zijn zegereeks uit naar 50 wedstrijden.

In september maakte Mayweather Jr. wereldkundig dat hij in december de ring in zou stappen met Manny Pacquiao. De Filipijn bleek echter andere plannen te hebben en neemt het in januari op tegen Adrian Broner.