Floyd Mayweather Jr. heeft aangekondigd dat zijn gevecht met Tenshin Nasukawa op oudejaarsavond van de baan is.

Misleid

Mayweather Jr. choqueerde eerder deze week de sportwereld door op een persconferentie in Tokio aan te kondigen dat hij op 31 december de degens kruist met Nasukawa, een 20-jarige Japanner die actief is als kickbokser bij organisatie RIZIN.

Er werd tijdens de persconferentie geen details met betrekking tot de regelgeving en de tijdsduur van het gevecht onhuld en nu weten we de reden waarom. In een uitgebreide post op Instagram schrijft Mayweather Jr. dat de organisatie hem misleid heeft en er nooit sprake is geweest van een ‘officieel gevecht’.

“Ik heb nooit ingestemd met een officieel gevecht tegen Tenshin Nasukawa. In feite had ik nog nooit van hem gehoord tot mijn trip naar Japan eerder deze week,” aldus de 41-jarige oud-wereldkampioen.

Mayweather schreef dat hij aanvankelijk zou deelnemen aan een demonstratiewedstrijd, maar dat RIZIN er tijdens de persconferentie een totaal andere draai aan gegeven had.

“Ik wil me tegenover mijn fans verontschuldigen voor de misleidende informatie die tijdens de persconferentie is aangekondigd. Ik kan jullie verzekeren dat ook ik overrompeld ben door de regelingen die zonder mijn medeweten zijn getroffen.”