Oscar De La Hoya gelooft er niets van dat Floyd Mayweather Jr. ook maar enige intentie had om op oudejaarsavond met Tenshin Nasukawa de ring in te stappen. Het gevecht werd 2 dagen na de ‘officiële’ aankondiging door Mayweather Jr. afgeblazen.

Speciale regels

Mayweather Jr. schreef op Instagram dat hij nooit heeft ingestemd met een gevecht op speciale regels. Hij was naar eigen zeggen wel akkoord met een demonstratiepartij over drie ronden voor een kleine groep vermogende liefhebbers. Hij had geen idee dat organisatie RIZIN het ‘gevecht’ zou uitzenden en er een compleet evenement omheen zou bouwen.

De La Hoya, die een verleden heeft met de vermogende Amerikaan, gelooft dat Money nooit uit was op een gevecht met de Japanner.

“Hij was uit op aandacht, zo simpel is het. Floyd zal nooit op andere regels dan op boksregels vechten,” aldus De La Hoya in gesprek met MMA Junkie.

“Het opstellen van speciale regels is ronduit belachelijk. Als je wilt boksen dan doe je dat in een ring. Als je een mixed martial artist wil worden waarom zou je dan de regels beperken? Laat de regels voor wat ze zijn.”

“Hij moet het gewoon bij boksen houden. We weten allemaal wat er gebeurt als hij ooit met Khabib de Octagon instapt. Dat gevecht is binnen 60 seconden voorbij.”