Deontay Wilder sluit 2018 af als wereldkampioen bij de boksbond WBC. Het gevecht tegen Tyson Fury in het Staples Center in Los Angeles eindigde na 12 rondes in een onbeslist.

Rematch

Wilder wist voorafgaand aan zijn duel met Fury al zijn 40 tegenstanders voortijdig uit te schakelen, maar aan de boomlange Brit had The Bronze Bomber een zware kluif.

Fury, beweeglijker, actiever en sneller, was de betere bokser zaterdag, maar het grootste gevaar kwam toch echt van de 34-jarige Amerikaan.

Wilder sloeg Fury in de negende ronde voor de eerste keer tegen het canvas, maar de oud-olympiër slaagde er niet in een voortijdige overwinning te forceren.

Fury kwam sterk terug en bouwde in de tiende en elfde ronde zijn voorsprong op de scorebriefjes verder op.

In de epische twaalfde ronde leek het doek vroegtijdig te vallen voor Fury. De 30-jarige bokser uit Manchester ging zwaar neer, maar wist op miraculeuze wijze te herstellen en het gevecht om de wereldtitel uit te vechten.

De 3 leden van de jury waren het na 12 ronden niet met elkaar eens.  Eén jurylid wees Wilder als winnaar aan, een tweede Fury en het overige jurylid zag geen winnaar.

“Er komt een rematch,” zei Fury. “Wij zijn 2 groot kampioenen. Deze man en ik zijn de 2 beste zwaargewichten ter wereld.”