Lennox Lewis is net als vele anderen verbaasd over de uitslag van het titelgevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury. De oud-wereldkampioen is van mening dat Fury het Staples Center in Los Angeles had moeten verlaten met de wereldtitel om zijn middel.

Briljant

“Het is mij ook overkomen en ik wist dat dit het hem ook te wachten stond,” zei Lewis, die doelde op zijn gelijkspel tegen Evander Holyfield in New York in 1999. “Iedereen kon duidelijk zien wie de winnaar was. De bokssport heeft vanavond zeker gewonnen en in mijn ogen Fury ook.”

“Dit is nu de reden waarom je altijd voor de knock-out moet gaan, zeker wanneer je op vijandig terrein vecht. Je moet van je vuisten de jury maken.”

Een fitte, beweeglijke en bij vlagen briljante Fury kwam maar liefst 2 knockdowns te boven in een gevecht waar hij het bijna alle rondes voor het zeggen had. Hij noemde met name het oordeel van het Britse jurylid walgelijk, maar kijkt terug op een geslaagde avond.

“Ik had dit gevecht moeten winnen, maar ik ga er niet over klagen. Het is zoals het is,” zei Fury. “Ik hoop dat iedereen trots op me is.”