De toestand van oud-wereldkampioen Adonis Stevenson is niet langer kritiek maar stabiel. Dat meldt het management van de 41-jarige Canadees.

Bloeding

Stevenson ging zaterdag in zijn tiende titelverdediging als WBC-wereldkampioen knock-out tegen de ongeslagen Oleksandr Gvozdyk. Stevenson verliet de ring op een stretcher en werd later die avond met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij sindsdien op de intensive care ligt.

Het management van Superman meldt dat hun bokser een bloeding aan de hersenen heeft opgelopen en in een kunstmatige coma gehouden wordt.

“De toestand van Adonis Stevenson is niet langer kritiek, maar stabiel,” aldus het management van Stevenson. “Stevenson was er slecht aan toe op het moment dat hij neerging. Ik denk dat hij bij die val een flinke hersenschudding opgelopen heeft.”

Stevenson leed zaterdag de tweede nederlaag uit zijn carrière. Hij legde in 2013 beslag op de wereldtitel van de boksbond WBC na een voortijdige zege op Chad Dawson en wist deze sindsdien 9 keer met succes te verdedigen.