De uitslag van het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury duidt volgens Johnny Nelson mogelijk op corruptie. Dat heeft de 51-jarige Brit, die aan het begin van deze eeuw furore maakte in de cruisergewichtdivisie, gezegd in een interview met de Daily Mail.

Impact

Het gevecht waarin een dominerende Fury 2 knockdowns te boven kwam, eindigde na 12 rondes in een onbeslist (113-113, 114-112 en 111-115).

Nelson sluit niet uit dat het jurylid dat de partij 115-111 in het voordeel van Wilder scoorde, corrupt is. “We haten het om dit woord bij onze sport te gebruiken, maar een dusdanige uitslag duidt mogelijk op corruptie. De score van het Mexicaanse jurylid Alejandro Rochinin het voordeel van Wilder is pijnlijk.”

“Ik zeg niet dat hij corrupt is, maar het was wel een score waar mensen vragen bij stellen. Als de bokssport met de tijd mee wil, moet er strenger gecontroleerd worden.”

“De jury moet het gevecht nog eens bekijken, maar ditmaal in het bijzijn van een onafhankelijke scheidsrechter. De jury kan dan uitleggen waar zij hun score op baseren.”

Nelson zegt dat een beslissing als zaterdagavond impact kan hebben op iemands leven. “Je kunt het leven van iemand be├»nvloeden met zulke beslissingen. Boksers zetten hun leven op het spel in dit soort gevechten. Het enige dat je van een jurylid verwacht is integriteit.”