In Berlijn is Markus Beyer (47) na een kort ziekbed overleden. Hij behoort tot de meest dominante wereldkampioenen bij de boksbond WBC.

WBC

“Ik heb moeite met het vinden van de juiste woorden,” liet zijn voormalig coach Ulli Wegner in een verklaring weten. “Iedereen weet dat hij mijn favoriete atleet was. Markus Beyer was een zeer goed mens. Het voelt alsof iemand me in mijn maag geslagen heeft. Ik moet dit eerst verwerken.”

Beyer, die naar de bijnaam Boom Boom luisterde, sloot in 2008 zijn succesvolle bokscarrière af. Hij was sinds 2015 werkzaam als commentator bij de Duitse omroep MDR.

Beyer legde in 1999 beslag op de WBC-titel in het super middengewicht nadat hij op vijandig terrein de Brit Richie Woodhall op punten verslagen had. Hij verloor de titel in 2000 en 2004, maar heroverde deze in respectievelijk 2001 en 2004.

In 2006 werd Beyer in Kopenhagen voor de derde maal onttroond. De Deen Mikkel Kessler sloeg hem destijds in de derde ronde knock-out. Beyer keerde 2 jaar later terug met een overwinning op Murad Makhmudov en kondigde in datzelfde jaar nog zijn pensioen aan.