Greg Hardy trapt in het nieuwe jaar zijn UFC-carrière af in New York.

Huiselijk geweld

De omstreden oud American football-speler stapt volgens UFC-president Dana White op 19 januari de Octagon in met Allen Crowder. Er wordt momenteel hard gewerkt om de ‘laatste puntjes op de i’ te zetten.

Hardy is ongeslagen als amateur (3-0) en prof (3-0). Hij won in juni zijn profdebuut tijdens Dana White’s Tuesday Night Contender Series na 57 seconden op knock-out van Austen Lane.

Hoewel het Hardy sportief voor de wind gaat, zal de 30-jarige Amerikaan altijd achtervolgd worden door een verleden van huiselijk geweld. Hij werd in 2014 aangeklaagd voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin. Hardy zou het slachtoffer bij de keel hebben gegrepen en haar met de dood hebben bedreigd. De zaak werd geseponeerd nadat het slachtoffer niet kwam opdagen om te getuigen bij het hoger beroep.

In 2016 kwam Hardy opnieuw in opspraak, ditmaal voor cocaïnebezit.

De UFC heeft inmiddels een berg aan kritiek over zich heen gekregen. De organisatie beweert zich te distantiëren van huiselijk geweld, maar lijkt nu al haar geloofwaardigheid te hebben verloren met het in dienst nemen van Hardy.

Het besluit om Hardy op hetzelfde evenement te plaatsen als Rachael Ostovich is volgens velen een smakeloze actie. De Hawaiiaanse was onlangs nog het slachtoffer was van huiselijk geweld.

White is echter van mening dat Hardy een tweede kans verdiend nu hij weer alles op de rit lijkt te hebben. “Wat hij heeft gedaan is verschrikkelijk. Hij heeft een tweede kans gekregen. Hij heeft zijn leven drastisch veranderd. Hij is van de alcohol en drugs af. Wat moet hij anders? Nooit meer werken? Moet hij ergens wegkwijnen? Zo zit het leven niet in elkaar.”