De wens van Tyrone Spong om in zijn volgende partij met een gevestigde naam de boksring in te stappen gaat dit jaar niet meer in vervulling.

“Het is hij of ik”

Spong bokst op 21 december in zijn geboortestad Paramaribo tegen Pedro Otas, de nummer 258 van de wereld.

De 33-jarige Surinamer hield in augustus in zijn 12e partij als profbokser zijn ongeslagen status intact. The King of the Ring, die de 66e plek op de wereldranglijst bezet, won in zijn prille carrière de Latijnse titels bij de boksbonden WBC en WBO.

Spong kijkt ernaar uit om zijn eerste bokspartij in Suriname af te werken. “Ik heb al eerder in december in Suriname gevochten,” zei Spong.  “Ik ben blij want december is namelijk de mooiste maand van het jaar in Suriname. Er is geen andere plek als Suriname.”

Spong rekent erop dat zijn tegenstander tot op het bot gemotiveerd is. “Ik bereid me voor op 10 of 12 rondes hel. Ik verwacht dat er iemand tegenover me staat die sterker en beter is. Ik ben bereid om diep te gaan. Begrijp me niet verkeerd, maar wanneer ik de ring betreed dan ben ik bereid om dood te gaan. Het is hij of ik.”

Otas is met 41 lentes niet de jongste meer. Hij maakte in 2004 zijn profdebuut en wist tot het moment dat Jackson Junior hem in de zomer van 2011 versloeg 23 maal op rij te winnen. Otas bokste sindsdien nog 13 maal, maar heeft buiten de nationale titel geen grote successen behaald.