Saul Canelo Alvarez zal alles op alles zetten om op 15 december wereldkampioen in 3 gewichtsklassen te worden. De Mexicaan maakt in New York zijn opwachting bij de super middengewichten tegen Rocky Fielding.

Geschiedenis

Alvarez (28) won in zijn carrière wereldtitels bij de licht middengewichten en middengewichten. Hij zal op 15 december in de Big Apple trachten de WBA-wereldtitel in het super middengewicht aan zijn imposante erelijst toe te voegen.

De ervaren Mexicaanse bokser zal er alles aan doen om de boomlange Brit van zijn troon te stoten om zich bij het illustere rijtje Mexicanen te scharen, die wereldtitels in meer gewichtsklassen wisten te winnen.

“Ik zal alles geven in de ring en net als in mijn eerdere partijen gaan voor de knock-out,” zei Canelo tegen Sky Sports. “Het is erg belangrijk voor me om bij die 10 Mexicanen te horen die wereldtitels in 3 gewichtsklassen wonnen, om geschiedenis te schrijven. Dat is dan ook de reden waarom ik dit belangrijke gevecht heb aangenomen en het is nog belangrijker dat we deze titel winnen.”

“Het is geen geheim dat ik de betere en meer ervaren bokser ben. Echter neem ik wel een risico door uit mijn comfortzone te treden en over te stappen naar de gewichtsklasse waarin hij de wereldkampioen is. Dat is een risico, maar dat maakt het wel interessant.”