Freddie Roach is een beetje teleurgesteld over het advies dat Ben Davison aan Tyson Fury gaf tijdens zijn gevecht tegen Deontay Wilder.

Opmerkelijk

De legendarische coach zei in een interview met Kristine Leahy dat het gevecht tussen de giganten niet in een onbeslist had hoeven eindigen. Hij gelooft dat de aanpak van Davison aanvallender en agressiever had gemogen.

“Ik ben een coach die aanvallender ingesteld is. Agressiever” zei Roach. “Ik ben een beetje teleurgesteld over de coaching van Ben. Hij wilde schijnbewegingen en terughoudendheid zien. Ik zei tegen hem: ‘Waarom zeg je tegen hem dat het een tandje lager moet? Laat deze jongen vechten. Hij kan hem uitschakelen.'”

“We hebben het hier nog niet gehad, maar zijn wel van plan om met elkaar om de tafel te zitten. Ik denk dat hij te veel op safe speelde. Hij zei: ‘neem geen risico’s’. Ik zei: ‘wat zeg je nou? Je staat in een boksring. Je nam al een risico toen je met dit gevecht akkoord ging.'”

Roach vindt het overigens opmerkelijk dat Fury exact dezelfde instructies opgelegd kreeg als Issac Lowe, die eerder die avond onder leiding van Davison op knock-out wist te winnen van Lucas Rafael Baez.

“Het is grappig dat Ben een zwaargewicht dezelfde instructies geeft als een vedergewicht. Ik was daar een beetje teleurgesteld over. Misschien kan ik hem nog iets bijbrengen.”

“Hij heeft echter wel goed werk geleverd op conditioneel vlak, afvallen enzovoort. Hij is slechts 26 jaar.”