Canelo Alvarez heeft met zijn 28 jaar al meer bereikt dan menig profbokser in zijn gehele carrière zal bereiken. Hij legde beslag op wereldtitels in 2 gewichtsklassen en kan zaterdag wereldkampioen in 3 gewichtsklassen worden als hij in New York de Brit Rocky Fielding weet te verslaan.

Mexico

Canelo maakt er geen geheim van dat hij ernaar streeft om zich bij het illustere rijtje van boksers uit Mexico te scharen. Met 50 overwinningen, talloze wereldtitels en andere prijzen lijkt de jonge Mexicaan op de goede weg, maar volgens zijn landgenoot Juan Manuel Marquez is hij er nog lang niet.

“Hij moet meer overwinningen op grote namen boeken, zoals hij deed op Gennady Golovkin. Het is belangrijk dat je constant boksers als Golovkin tegenover je in de boksring hebt staan,” zei Marguez tegen ESPN.

“Dat was een belangrijke overwinning, maar niet genoeg om bij de top 10 beste Mexicaanse boksers te horen. Ik denk dat hij nog een lange weg te gaan heeft.”

Alvarez maakte zaterdag zijn opwachting in de super middengewichtdivisie tegen de 16 centimeter langere Fielding. De meervoudig wereldkampioen zal trachten de klus voortijdig te klaren. “Ik zal alles geven in de ring en net als in mijn eerdere partijen gaan voor de knock-out,” zei hij onlangs tegen Sky Sports. “Het is erg belangrijk voor me om bij die 10 Mexicanen te horen die wereldtitels in 3 gewichtsklassen wonnen, om geschiedenis te schrijven.