Robin van Roosmalen (29) vindt het na 15 jaar welletjes geweest. De Bosschenaar heeft een punt gezet achter zijn imposante loopbaan als kickbokser.

Trots

“Het is officieel! Met trots kondig ik aan dat ik fulltime aan de slag ga als mixed martial artist,” aldus Van Roosmalen.

De aankondiging van Van Roosmalen komt niet als donderslag bij heldere hemel. Hij stond in 2016 en in 2017 al eerder in de kooi en werkt al enkele jaren in de Verenigde Staten aan zijn MMA-skills.

Van Roosmalen heeft zich aangesloten bij Paradigm Sports Management. Dit bureau doet onder meer het management van UFC-vechters Conor McGregor en Cris Cyborg.

Met het afscheid van Van Roosmalen verliest GLORY een vast gezicht. Pokerface was sinds dag 1 actief bij de in 2012 opgerichte kickboksorganisatie waar hij tot dusver de enige persoon is die wereldtitels in 2 gewichtsklassen op zijn naam wist te schrijven, namelijk de lichtgewicht- en vedergewichttitel.

“GLORY was 6 jaar lang mijn thuisbasis en daarvoor wil ik de organisatie bedanken. Ik wens deze geweldige organisatie al het beste toe en kijk ernaar uit om als fan van de gevechten te genieten. Aan de MMA-wereld en de vedergewichtdivisie wil ik laten weten dat ik eraan kom. Jullie zien mij in 2019.”