Jon Jones heeft zijn rentree opgeluisterd met een voortijdige overwinning op Alexander Gustafsson. De Amerikaan won de strijd om de vacante licht zwaargewichttitel in de derde ronde.

“Ik ben terug DC”

Jones kende een sterke openingsronde en hield de Zweed met lowkicks en stoten buiten zijn bereik. Gustafsson kende een betere tweede ronde waarin hij een waarschuwing kreeg nadat zijn vinger in een oog van Jones belandde.

Het spelbeeld van de derde ronde was vrijwel gelijkwaardig aan de eerste twee rondes. Jones ging verder met waar hij gebleven was en wist The Mauler uiteindelijk tegen het canvas te werken. Gustafsson belandde in een benarde positie en werd met een aantal harde stoten uitgeschakeld.

Jones heroverde in The Forum de wereldtitel die hij tussen 2011 en 2015 en in 2017 kortstondig in zijn bezit had. Hij moest de titel in beide gevallen afstaan omdat hij tegen de lamp liep bij dopingcontroles.

Jones richtte na zijn overwinning zijn aandacht op zijn aartsrivaal Daniel Cormier. “Er is iemand die zichzelf champ-champ noemt,” zei Jones. “Welke persoon staat nu vrijwillig zijn titel af omdat er iemand terugkeert? Ik ben terug DC! Nu is het je kans om aan de fans te bewijzen dat je daadwerkelijk een champ-champ bent.”

Bones kwam onlangs nog in opspraak omdat hij op 9 december positief testte op een minuscule hoeveelheid turinabol. De UFC besloot het evenement van Las Vegas naar Los Angeles te verplaatsen omdat de staat Nevada weigerde om Jones een licentie te verschaffen zolang het onderzoek naar de positieve dopingtest loopt.