UFC moet het na 2019 zonder José Aldo stellen. De oud-wereldkampioen uit Brazilië heeft aangekondigd dat hij dit jaar een punt achter zijn glansrijke carrière wil zetten.

Brazilië

Aldo, alom beschouwd als de beste mixed martial artists in het vedergewicht, is van plan om dit jaar zijn contract uit te dienen en de sport vaarwel te zeggen waarin hij al 15 jaar op het hoogste niveau actief is.

“Ik wil mijn carrière in Brazilië beëindigen. Dat is tenminste het plan,” aldus Aldo. “Ik kom nog 3 keer in actie. Het eerste gevecht vindt plaats in Fortaleza. Dan zal ik in mei opnieuw in actie komen, als ik het goed heb in Curitiba.

“Ik hoop aan het einde van het jaar mijn carrière af te sluiten. Ik weet dat er dan nog een evenement in Brazilië zal plaatsvinden.”

Aldo is slechts 32 jaar, maar wil in tegenstelling tot zijn idolen niet tot zijn 40e doorgaan. “Ik wil mijn carrière beëindigen wanneer ik nog steeds gezond ben. Ik wil niet doorgaan tot mijn 40e. Ik zie dat mijn idolen wel doen en de prestaties worden er niet beter op. Ik heb mijn hele leven uitgestippeld zodat ik zonder problemen kan stoppen met vechten.”