Het is nog onduidelijk waar Mourad Bouzidi zijn actieve kickbokscarrière voortzet. Organisatie GLORY scheidde onlangs de wegen met de Hagenees, die sindsdien op zoek is naar een nieuw onderkomen.

Tevreden

Bouzidi (34) was van 2012 tot eind 2018 actief bij GLORY. Hij sloot 7 uit 13 gevechten winnend af. Zijn laatste gevecht in de GLORY-ring dateert van september 2018. In de Johan Cruyff Arena verloor hij destijds op ongelukkige wijze van Michael Duut. Een maand later aan kondigde Bouzidi aan dat hij niet langer onder contract staat bij GLORY.

Nu, zo’n 3 maanden later, heeft The Silent Power zijn training hervat en zijn vizier gericht op een nieuw hoofdstuk in zijn langdurige vechtsportcarrière.

“GLORY en ik waren in een dusdanige situatie beland waarin we op bepaalde aspecten niet op één lijn lagen,” zei Bouzidi tegen R1N. “We zijn om die reden uit elkaar gegaan.”

“Het is jammer dat ik mijn laatste wedstrijd verloor. Ik stond op punten voor, maar ging in de laatste 4 seconden onderuit. Het is opmerkelijk dat de media en zogenoemde kenners vervolgens zeggen dat je zwaar verloren hebt ondanks het feit dat je 3 rondes lang de leiding had. Ik lig er niet wakker van hoor. Ik ben nu wat ouder. Ik haal mijn schouders op en ga verder. Ik ben tevreden op mijn optreden in dat gevecht.”

Bouzidi mocht in november 34 kaarsjes uitblazen, een leeftijd waarop menig kickbokser besluit zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Bouzidi is vooralsnog niet van plan om te stoppen, maar er moet wel een goed aanbod tegenover staan om hem weer de ring in te krijgen.

“Ik voel me fit en echt heel sterk. Daar zal het zeker niet aan liggen. Maar ik heb ook een gezin. Ik heb mijn eigen sportschool. Het moet echt de moeite waard zijn om mijn carrière elders voort te zetten. De organisatie moet me aanspreken en er moet een goed salaris tegenover staan.”

Mentaliteit

Bouzidi hoopt dat hij bij zijn nieuwe werkgever het plezier terugvindt dat hij in zijn vroegere carrière beleefde. “Alles is de laatste jaren veranderd. Het showgehalte krijgt hedendaags meer aandacht dan de vechtsport zelf. Ik ben blij dat ik ook andere tijden mee heb mogen maken. Een tijd waarin de mentaliteit anders was. Een tijd waarin grote kampioenen als Peter Aerts, Jerome Le Banner en Ray Sefo de ring betraden.”

Bouzidi draait al lang mee in de vechtsportbusiness. Hij begon op 11-jarige leeftijd bij Gerard Gordeau en kijkt met mooie herinneringen terug op zijn samenwerking met de eerste Nederlander die in de Octagon stond “Bij Gordeau heb ik een aantal mooie jaren beleefd. Hij is een grootmeester. Hij is een trainer die er geen doekjes om windt en het vak als bijna geen ander beheerst.”

“Gordeau was meer dan een trainer voor me en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Momenteel begeleiden Mousid en Peter Koopmans me in mijn carrière.”

Bouzidi is inmiddels met meerdere organisaties in gesprek, maar er zijn tot dusver nog geen concrete plannen waar hij zijn carrière voorzet. Eén van de organisaties die Bouzidi benaderd heeft is ONE Championship uit Azië.