Ryan Bader heeft in Inglewood geschiedenis geschreven. Hij won in de finale van de Grand Prix in het zwaargewicht van de Rus Fedor Emelianenko, waardoor hij de eerste wereldkampioen in 2 gewichtsklassen bij Bellator MMA is.

Respect

Bader (35) had in de finale weinig tijd nodig om zijn opponent, wiens bijnaam The Last Emperor luidt, te verslaan. Hij had de winst al na 35 seconden op zak. Bader vloerde Emelianenko met een snoeiharde stoot op diens kaak en deelde vervolgens nog een aantal hamerslagen uit voordat scheidsrechter Mike Beltran tussenbeide kwam.

“Het was een geweldige avond,” zei Bader. “Alle respect voor de man die vanavond met mij de kooi heeft gedeeld. Ik had een goede avond, maar hij is degene met een legendarische carrière . Ik heb veel respect voor hem.”

Bader opende vorig jaar mei het toernooi met een voortijdige zege. Muhammad Lawal werd destijds al na 15 seconden uitgeschakeld. Een half jaar later won hij in de kwartfinale op punten van Matt Mitrione.

Bader, die eveneens titelhouder is bij de licht zwaargewichten, is van plan om in de toekomst in 2 gewichtsklassen uit te blijven komen. “Mijn team en ik gaan met Bellator in gesprek om te bepalen wat de volgende stap is. Als het aan mij ligt blijft ik beide titels verdedigen.”

Emelianenko leed zaterdag zijn tweede nederlaag sinds hij in 2015 zijn rentree maakte. Hij bereikte de finale na overwinningen op Frank Mir en Chael Sonnen. De Rus gaf onlangs aan dat de kans aannemelijk is dat hij ‘opnieuw’ zijn handschoenen aan de wilgen hangt.