4 kickboksers actief bij organisatie GLORY zijn positief bevonden op dopinggebruik. Het gaat om Badr Hari, Hesdy Gerges, Ariel Machado en Mladen Brestovac, meldt Nieuwsuur maandag.

Doping

De kickboksers liepen in 2018 tegen de lamp bij een dopingcontrole. Het is tot dusver onbekend op wat voor verboden middel(en) de kickboksers positief zijn bevonden.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) zal zich over de zaak buigen. Hari, Gerges, Machado en Brestovac krijgen nu 2 weken de tijd om met een verweer te komen. De kickboksers kunnen een schorsing van maximaal 4 jaar opgelegd krijgen.

GLORY heeft in december de hulp ingeschakeld van Morgan Sports Law, een befaamd Brits advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het aanvechten van dopingzaken.

GLORY zou volgens Henk van Aller, secretaris van het ISR, de dopingzaken in de doofpot hebben willen stoppen. “GLORY heeft ons een brief gestuurd dat ze het contract willen opzeggen. Daar werd niet al te specifiek ingegaan op de reden.”

Rematch

Hari en Gerges stonden vorig jaar maart tegenover elkaar in de ring. Gerges verloor de rematch op punten en leed daarmee zijn vijfde nederlaag in zes gevechten. De Amsterdammer kondigde in juni aan dat hij zijn (kickboks)handschoenen aan de wilgen hing om zijn geluk te beproeven in het mixed martial arts. Hij verloor zijn MMA-debuut in december van Domingos Barros.

Hari kwam na zijn overwinning op Gerges niet meer in actie. De 34-jarige Nederlander van Marokkaanse komaf werkt al maanden aan zijn rentree.