George Groves hangt zijn bokshandschoenen aan de wilgen. De Brit wil stoppen nu hij nog ‘jong en vrij van blessures’ is.

Droom

Groves bokste op 28 september zijn laatste partij. In de finale van de World Boxing Super Series verloor hij op knock-out van zijn landgenoot Callum Smith. Groves leed pas zijn 4e nederlaag uit 32 wedstrijden.

“Na een korte pauze, waarin ik de tijd heb genomen om terug te blikken op de laatste fase uit mijn carrière, heb ik besloten dat het tijd is om te stoppen als professioneel bokser,” schreef Groves op Instagram.

“In 2017 bokste ik een thuiswedstrijd in Sheffield en werd ik de WBA-kampioen bij de super middengewichten. Na 4 mislukte pogingen had ik eindelijk mijn ultieme droom verwezenlijkt. Dat was het mooiste moment uit mijn carrière.”

De 30-jarige bokser uit Sheffield maakte in 2008 zijn profdebuut en werkte in 10 jaar tijd maar liefst 32 wedstrijden af. Hij bokste in 2013 voor de eerste keer om een wereldtitel. In Manchester kruiste hij destijds de degens met Carl Froch. Groves opende dat gevecht sterk en schreef al in de openingsronde een knockdown op zijn naam. Hij bleef 8 rondes aan de leiding, maar een discutabele beslissing van scheidsrechter Howard John Foster bezorgde Froch in de 9e ronde alsnog de overwinning.

De aartsrivalen stonden in datzelfde jaar nogmaals tegenover elkaar in de ring. Froch won de rematch op knock-out.