Sergey Kovalev heeft in Frisco de wereldtitel in het licht zwaargewicht van de boksbond WBO heroverd. De Rus, bekend onder de bijnaam Krusher, was een maatje te groot voor Eleider Alvarez.

Lucky punch

Kovalev betrad zaterdag voor de eerste keer de boksring onder leiding van zijn nieuwe trainer Buddy McGirt. Hij had afscheid genomen van zijn oude coach Abror Tursunpulatov omdat deze ‘te veel van hem eiste tijdens trainingen’ en daardoor als gevolg overtraind raakte.

Evenals tijdens hun eerste gevecht bepaalde Kovalev het spelbeeld en was hij vele malen actiever. De 35-jarige bokser uit Kopeysk kreeg overigens weinig tegenstand van Alvarez. De Colombiaan liet vrijwel niets zien en leek naarmate het einde in zicht kwam te azen op een lucky punch.

Kovalev schreef aanzienlijk meer rakte treffers op zijn naam – 213 tegen 111 – en kreeg de overwinning met ruime cijfers toegekend: 116-112, 116-112 en 120-108.

Hij revancheerde zich voor de ongelukkige nederlaag die hij een half jaar eerder in Atlantic City tegen Alvarez leed. Kovalev stond tijdens dat gevecht ver op punten voor, maar werd in de zevende ronde knock-out geslagen.