Branko Cikatić (64) heeft na een aantal maanden het ziekenhuis in Sveti Duh verlaten. De Kroaat zal thuis verder moeten aansterken.

Beresterk

Cikatić werd in de zomer van 2018 in het ziekenhuis opgenomen nadat hij moeite had met ademen. De artsen constateerden daar een longembolie. De toestand van Cikatić verslechterde drastisch nadat hij een ziekenhuisbacterie opgelopen had.

Cikatić raakte tientallen kilo’s kwijt en moest maar liefst anderhalve maand op de intensive care verblijven. De artsen gingen van het ergste uit.

Het gaat nog altijd niet goed met de K-1-legende. In zijn woning in Solin is een ‘ziekenhuiskamer’ voor hem ingericht waar zijn vrouw hem verzorgt. Hij heeft erg veel last van doorligwonden en is vooralsnog niet in staat om voor zichzelf te zorgen.

Ondertussen is ook vastgesteld dat Cikatiç de ziekte van Parkinson heeft.

“Branko is beresterk van geest. Ieder ander was er al niet meer geweest volgens zijn artsen,” zei zijn oud-trainer Thom Harinck tegen R1N. “Het is afwachten hoe het nu verder gaat.”

Cikatić, ook bekend als de Kroatische Tijger, schreef in 1993 de 1e editie van de K-1 WGP op zijn naam. Dit deed hij door in Tokio te winnen van Changpuek Kiatsongrit, Masaaki Satake en Ernesto Hoost. Saillant detail is dat hij alle 3 zijn tegenstanders op knock-out wist te verslaan.