Gervonta Davis heeft, zoals verwacht, zijn gevecht tegen invaller Hugo Ruiz winnend afgesloten. Davis (24) had in Carson de overwinning al na 2 minuten en 59 seconden op zak.

Combinatie

Davis zou zaterdag aanvankelijk de degens kruisen met Abner Mares, maar de Mexicaan viel vorige week uit met een blessure aan diens oog. De organisatie vond Ruiz (30) bereid om de lege plek in te vullen.

Het was een eenzijdig gevecht in het Dignity Health Sports Park in Carson. Davis was sneller en sterker dan de langere Ruiz, die geen voordeel wist te halen uit zijn reach. Hij trof aan het einde van de openingsronde doel met een snoeiharde combinatie waarbij Ruiz zijn neus brak en op één knie belandde.

Ruiz stond na 8 tellen weer op beide benen, maar scheidsrechter Jack Reiss staakte het gevecht alsnog nadat Ruiz geen gehoor gaf op de vraag of hij het gevecht kon hervatten.

“Mijn doel was om een goed gevecht neer te zetten en dat is me gelukt,” zei Davis, die voor zijn zege maar liefst 1 miljoen dollar opstrijkt.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik dit jaar meer in actie zal komen. Ik heb mogelijk 3 of 4 gevechten op het programma staan.”