Cain Velasquez heeft zondag in Phoenix een teleurstellende rentree beleefd in de Octagon. De 36-jarige Amerikaan ging voortijdig ten onder tegen Francis Ngannou.

Het gevecht tussen de zwaargewichten kwam al na 26 seconden ten einde. Velasquez maakte een ongelukkige val waarbij hij mogelijk zijn knie verdraaide. Ngannou zag zijn kans schoon en ging direct voor de aanval. Hij liet een regen aan stoten los op de oud-wereldkampioen, die enige tijd later de scheidsrechter tussenbeide zag komen.

“Het ging zo snel, ik had nauwelijks door wat er gebeurd was” zei Ngannou, die zijn tweede zege aaneenreeg. “Ik voelde me relaxed en genoot van het gevecht. Ik wist dat ik alles op alles moest zetten tegen een vechter als Velasquez. Ik voel me vereerd.”

Velasquez, die de voorbije jaren werd geplaagd door fysieke problemen, leed zijn tweede nederlaag sinds 2015 en pas de derde uit zijn zeventien partijen tellende carrière. De oud-wereldkampioen maakte in Phoenix zijn rentree na ruim 900 dagen afwezigheid.

Hij nam het verlies sportief op. “Dit is waarom deze sport zo groots is. Je weet nooit wat er staat te gebeuren. Ik had jullie graag meer willen laten zien. Het spijt me,” aldus Cigano.