Joe Joyce heeft in Londen de grootste overwinning uit zijn nog prille carrière geboekt. De Brit rekende zaterdagavond in een tot de nok toe gevulde 02 Arena voortijdig af met Bermane Stiverne.

Joyce (33) begon sterk aan zijn pas achtste gevecht als profbokser. In een hoog tempo bleef hij salvo’s aan stoten afvuren op Stiverne, die op zijn beurt vanuit de counter werkte. Hoewel Joyce even energiek startte aan de tweede ronde, begon de tank van Stiverne (40) leeg te raken.

De oud-wereldkampioen uit Canada deed niets tot weinig en moest dat aan het begin van de derde ronde bekopen met een knockdown. Hij herstelde, maar had in de paar rondes die zouden volgen niets in te brengen tegen het geweld van de talentvolle Londenaar.

Scheidsrechter Howard John Foster besloot in de zesde ronde Stiverne in bescherming te nemen door de partij tot een einde te brengen.

Joyce reeg in zijn thuisstad zijn achtste overwinning aaneen. Hij maakte in oktober 2017 op 32-jarige leeftijd zijn opwachting in het profcircuit.