T.J. Dillashaw heeft zijn bantamgewichttitel ingeleverd. De Amerikaan kondigde dit aan nadat hij van de New York State Athletic Commission te horen kreeg dat hij in januari bij een dopingtest tegen de lamp is gelopen.

De positieve test vond plaats op 18 januari, een dag voorafgaand aan zijn nederlaag tegen vlieggewichtkampioen Henry Cejudo. Dillashaw heeft een schorsing van 1 jaar opgelegd gekregen en moet eveneens een boete van 10.000 dollar betalen. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 18 januari.

“Het is in woorden niet te omschrijven hoe teleurgesteld ik op dit moment ben,” schreef Dillashaw op Instagram. “Mijn team en ik zetten alles op alles om te kijken waar het misgegaan is en hoe we deze kwestie op kunnen lossen.”

“Uit eerlijkheid en respect naar de rest van mijn divisie toe, heb ik de UFC ge├»nformeerd dat ik mijn titel inlever terwijl ik me met deze kwestie bezighoud.”

De 33-jarige Dillashaw was titelhouder sinds november 2017. Hij pakte toendertijd de titel na een voortijdige zege op zijn oud-teamgenot Cody Garbrandt.