Conor McGregor heeft besloten om een punt achter zijn veelbesproken loopbaan als professioneel mixed martial artist te zetten. De 30-jarige Ier maakte het nieuws wereldkundig op Twitter.

“Hé jongens even een korte mededeling. Ik heb besloten om per direct te stoppen met de sport die eerder bekend stond als mixed martial arts, aldus The Notorious.

McGregor beloofde in 2016 al om op jonge leeftijd zijn MMA-handschoenen aan de wilgen te hangen en voegt nu daad bij woord.

McGregor kan terugkijken op een bijzondere en uitermate succesvolle UFC-carrière. Hij schreef in 2016 geschiedenis door gelijktijdig titelhouder te worden bij de veder- en lichtgewichten.

UFC-president Dana White wenst McGregor succes toe met zijn toekomstplannen. “Hij heeft geld genoeg om met pensioen te gaan en doet uitstekende zaken met zijn eigen whiskey-label. Ik zou ook met pensioen gaan als ik in zijn schoenen stond,” aldus White.

“Hij was een genot om naar te kijken. Hij heeft waanzinnige dingen bereikt in deze sport. Ik ben blij voor hem en hoop dat hij net zo succesvol buiten de Octagon wordt als er binnen.”