Yodsanklai Fairtex heeft op stijlvolle wijze revanche genomen voor de nederlaag tegen Andy Souwer in 2008. In Tokio won de Thai zondag voortijdig.

Het gevecht tussen de gerenommeerde kickbokers begon in een hoog tempo. Fairtex ging al vroeg aan de leiding door Souwer tegen de vlakte te werken. De Thai rook bloed en bleef druk zetten, maar slaagde er niet in om Souwer Power nog in de openingsronde uit te schakelen.

Fairtex bracht de tweevoudig K-1 MAX-winnaar al vroeg in de tweede ronde opnieuw in de problemen. Hij zette de Brabander vast tegen de kooi en deelde niet veel later de genadeklap uit. De scheidsrechter begon te tellen, maar besloot ondanks het feit dat Souwer overeind kwam, de partij een halt toe te roepen.

Fairtex, die al sinds 2011 ongeslagen is, kijkt tevreden terug op het gevecht. “Ik ben trots op mijn uitvoering. Ik had echter niet verwacht dat het gevecht zo snel voorbij zou zijn,” aldus Fairtex. “Ik zal mijn best blijven doen en richt mijn vizier nu op de titel.”

Souwer daarentegen leed zijn derde nederlaag op rij. De Bosschenaar wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in dienst van ONE Championship.