GLORY strijkt volgende maand voor de 6e maal in haar bestaan neer in Nederland, Na Amsterdam (2), Den Bosch en Rotterdam (2) krijgt ditmaal grachtenstad Utrecht de eer om als strijdtoneel te dienen.

Het evenementencomplex Central Studios wordt op 17 mei omgetoverd tot vechtsportarena tijdens GLORY 65. De hoofdpartij is een wereldtitelgevecht tussen Alex Pereira en Utrechtenaar Jason Wilnis.

Pereira (31) zwaait sinds 2017 de scepter bij de middengewichten. De Braziliaan werkte na het veroveren van de titel 3 titelverdedigingen succesvol af.

Wilnis stond in zijn carrière al 2 maal tegenover Po Atan in de ring en stapte daar even vaak als winnaar uit. De laatste overwinning van Wilnis op de Braziliaan dateert van 2015.

De 27-jarige kickbokser uit Utrecht beleefde een jaar na zijn laatste overwinning op Pereira het hoogtepunt uit zijn carrière. In Trenton legde hij beslag op de wereldtitel bij de middengewichten. Na een succesvolle titelverdediging tegen Israel Adesanya beleefde Wilnis een mindere periode in zijn carrière. Hij verloor 3 maal op rij, maar herpakte zich en keerde in februari ijzersterk terug met een voortijdige overwinning op Jacob Rodriguez.

Niet alleen voor Wilnis valt er een wereldtitel te behalen in Utrecht. Marat Grigorian stapt voor de vierde (!) maal de ring in met de Thai Sitthichai Sitsongpeenong. De Belg van Armeense komaf zal alles op alles zetten om de dominante Thaise kickbokser van zijn troon te stoten.