In Sint-Petersburg heeft Alistair Overeem zaterdag zijn tweede overwinning aaneengeregen. Routinier Alexey Oleinik moest voortijdig het veld ruimen.

Oleinik (41) ging in een uitverkocht Yubileyny Sports Palace sterk van start. Hij zocht direct de aanval op en was niet bang om slagenwisselingen aan te gaan met de oud-wereldkampioen kickboksen.

Overeem, de nummer 7 op de wereldranglijst, vocht vanuit de counter en bestookte het lichaam van Oleinik met knieën. Eén knie trof uiteindelijk doel op de kin van de Oekraïner, die vrijwel direct tegen de vlakte ging.

Overeem rook bloed en schakelde zijn opponent met een serie ground-and-pound uit.

“Hij is een sterke gozer, een veteraan in de sport,” aldus Overeem. “We hebben in het verleden samen getraind. Hij is een vriend van me. Ik zag het eerlijk gezegd niet zitten om met hem de Octagon in te stappen.”

Het UFC-record van The Reem telt na zaterdag 10 overwinningen en 6 nederlagen. De Nederlander hoopt in zijn volgende gevecht alsnog de degens te kruisen met Alexander Volkov. Laatstgenoemde trok zich enkele weken geleden wegens blessureleed terug uit zijn gevecht met de meervoudig wereldkampioen.