Khabib Nurmagomedov verdedigt naar verluidt zijn lichtgewichttitel in september. In Abu Dhabi is de Amerikaan Dustin Poirier zijn tegenstander.

Poirier kroonde zich op 13 april ten koste van Max Holloway tot interim-kampioen in het lichtgewicht. In Atlanta won hij in een gevecht over 5 rondes op punten.

De overwinning van Poirier op Holloway kwam voor Nurmagomedov als donderslag bij heldere hemel. “Ik dacht dat Holloway zou winnen. Dustin heeft indruk op me gemaakt. Hij heeft grote stappen gemaakt in zijn bokstechnieken. Hij groeit met ieder gevecht.”

Nurmagomedov (30) wist sinds zijn UFC-debuut in 2012 maar liefst 11 overwinningen te boeken. Hij is na 27 partijen nog altijd ongeslagen en mag zich sinds april 2018 wereldkampioen noemen. Hoewel hij Poirier net als iedere andere atleet respecteert, is hij van plan om The Diamond tot moes te slaan.

“Ik moet wel. Dat is wat ik met iedereen doe. Dat is ons werk. Ik heb nu 5 maanden om me voor te bereiden. Ik denk dat het een mooi gevecht zal worden.”