Op zaterdag 25 mei aanstaande staat het Zuidas Business Boxing Gala op het programma. Zoals de naam al doet vermoeden is het een evenement waar zakenmensen na een lang traject van voorbereiding voor ‘once in a lifetime’ de magische boksring betreden.

Initiator van het evenement is Menno Dijkstra, die al jaren met zijn bedrijf ‘Fit by Fight’ actief is op de Zuidas en een samenwerking is aangegaan met twee premium sportscholen: Gustav Gym en Clubsportive. Voor de productie van het evenement is RINGS aangetrokken, de bekende vechtsportorganisatie met meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van vechtsportevenementen.


De avond staat tevens in het teken van een goed doel. Een substantieel bedrag zal gedoneerd worden aan de Stichting DON, een organisatie die zich sterk maakt voor de bestrijding van Diabetes type 1. Daarnaast zal het programma naast de bokswedstrijden, waarbij de regels enigszins zijn aangepast (o.a. 16 OZ handschoenen) bestaan uit entertainment en sfeervolle optredens. De Zuidas is een uniek stukje Amsterdam, en het hart van het kloppend zakenleven in Nederland. Onder de aanwezigen zijn de grootste mannen uit de vastgoedsector en enkele CEO’s van grote bedrijven. Onder de deelnemers bevinden zich advocaten, accountants en bankiers.

De organisatie heeft voor de jury van de wedstrijden een aantal coryfeen uit de vechtsportsector bereid gevonden de wedstrijden te beoordelen. Nederlands meest succesvolle kickbokstrainer en grondlegger van de Chakuriki-stijl zal samen met Bert Kops, eigenaar van de boks- en worstelschool Kops en tevens één van de trainers van MMA-fenomeen Gegard Mousasi aan de ring zitten. Het 3e jurylid is niemand minder dan vechtsporticoon Joop Kasteel, de freefight-koning uit de jaren ’90 en 2000, en herstellende van een slopende ziekte. Met deze drie vechtsportgrootheden aan de ring zijn de deelnemers natuurlijk extra gemotiveerd. Scheidsrechter is de alom geprezen Youssef Aknikh. Eén van de meest ervaren scheidsrechters van het land.

De presentatie is in handen van Jeroen Post en Remy Bonjasky. Als kers op de taart kent het Zuidas Business Boxing Gala nog een hoofdpartij boksen tussen Mohammed Bali (ARJ) en Brian Douwes (Team Spirit). Twee grootheden uit de kickbokssport die ook in het boksen met de besten meekunnen. De avond eindigt dus met een spectaculaire ‘Main Event’.

Kaarten voor dit prestigieuze evenement zijn al vanaf €. 50,- euro (incl 2 consumpties) verkrijgbaar via de website www.zuidasbusinessboxing.com