Een zevende wereldtitel blijft voorlopig uit voor Nieky Holzken. Hij verloor vrijdag in Singapore de strijd om inaugurele lichtgewichttitel van organisatie ONE Championship.

Holzken (35) begon goed aan zijn derde gevecht in dienst van de grootste vechtsportorganisatie uit Azië. Hij kwam meermaals gevaarlijk uit de hoek met draaitrappen en leverstoten, terwijl Eersel van zich afbeet met gesprongen knieën en harde lowkicks.

In de derde ronde leek de tank leeg bij The Natural. Eersel profiteerde daarvan en gevaarlijke gesprongen knieën passeerden meermaals de revue. In de laatste halve minuut van de vierde ronde leek het over en uit voor Holzken. Hij ging neer nadat de rechterknie van Eersel doel trof op zijn kin. De meervoudig wereldkampioen raapte zichzelf bij elkaar en wist de ronde ternauwernood uit te vechten.

Holzken kwam in de vijfde ronde beter in zijn spel en het publiek werd getrakteerd op een strijdlustige ronde waarin beide heren alles gaven.

Eersel kreeg de zege na 5 rondes unaniem toegekend en mag zich nu de eerste lichtgewichtkampioen van ONE Championship noemen. Hij prees Holzken na afloop van het gevecht.

“Bedankt Singapore! Mijn droom is vanavond werkelijkheid geworden,” aldus een euforische Eersel. “Ik ben wereldkampioen!”

“Het is een eer om hier te staan en om tegen een naam als Holzken te vechten. Ik heb enorm veel respect voor Nieky. Het was een zwaar gevecht, erg zwaar.”