Het gebeurt niet vaak, Giorgio Petrosyan die met een nederlaag de ring verlaat. Dit was vrijdag echter wel het geval tijdens ONE Championship: Enter the Dragon.

De in Italië woonachtige kickbokser zag na 3 rondes de overwinning met een nipt verschil aan Phetmorakot Wor Sangprapai toegekend worden. Petrosyan (33) was het overduidelijk niet eens met de uitslag en krijgt nu bijval Chatri Sityodtong, de eigenaar van ONE Championship.

“Ik ben geen jurylid of scheidsrechter, maar ik ben van mening dat de uitslag controversieel is,” aldus Sityodtong. “De jury is van mening dat Sangprapai gewonnen heeft, maar ik ben het niet met hen eens. In mijn ogen had Giorgio moeten winnen.”

“Ik vind dat hij, ondanks het feit dat Petchmorrakot als een leeuw gevochten heeft, de overwinning verdiend heeft. Giorgio blijft de nummer 1 en is zonder enige twijfel de beste kickbokser aller tijden.”

Petrosyan leed in Singapore zijn eerste verlies sinds Andy Ristie hem in 2013 zwaar knock-out sloeg. The Doctor won sindsdien 14 partijen.