Nederland is met 1 kickbokser en 2 mixed martial artists sterk vertegenwoordigd tijdens de Legendary Quest-editie van ONE Championship. Op 15 juni komen in Shanghai Tarik Khbabez, Reinier de Ridder en Anthony Engelen in actie.

Khbabez (27) is bezig aan een ijzersterke reeks bij ONE Championship. Hij won al zijn 3 partijen bij de organisatie waarvan 2 op technisch knock-out. In zijn laatste partij werd Andrei Stoica voortijdig verslagen.

De Tank kruist op 15 juni de degens met Anderson Silva uit Brazilië. De GLORY-veteraan luisterde in april zijn ONE-Championship-debuut op met een overwinning op Andre Meunier.

Anthony Engelen zal in de Chinese miljoenenstad trachten zijn eerste zege van het jaar binnen te boeken wanneer hij de strijd aangaat met Chen Lei.

The Archangel, zoals de bijnaam van Van Engelend luidt, heeft reeds 9 partijen gevochten bij ONE Championship. Hij sloot er 5 winnend af.

De andere Nederlander die tijdens Legendary Quest acte de présence geeft is Reinier de Ridder. Hij neemt het op tegen de gelouterde Gilberto Galvao (30-6).

De Ridder maakte in januari indruk in zijn debuut bij de vechtsportorganisatie uit Azië. Fan Rong werd destijds al in de openingsronde verslagen door de boomlange mixed martial artist uit Brabant.