Giorgio Petrosyan is terug in de race voor een plaats in halve finales van de ONE: World Grand Prix. De Italiaan heeft te horen gekregen dat zijn kwartfinale tegen Petchmorakot Petchyindee over moet worden gedaan.

Petrosyan leed op 17 mei in Singapore een verrassende nederlaag tegen de de 25-jarige Thai. De uitslag werd direct als controversieel bestempeld en Petrosyan kreeg vrijwel direct bijval van ONE Championship-eigenaar Chatri Sityodtong.

“Ik vind dat Petrosyan, ondanks het feit dat Petchmorrakot als een leeuw heeft gevochten, de overwinning verdiend heeft. Giorgio blijft de nummer 1 en is zonder enige twijfel de beste kickbokser aller tijden,” aldus Sityodtong.

Sityodtong heeft woensdag aangekondigd dat de uitslag is gewijzigd in een no-contest en The Doctor opnieuw in de race is om het megabedrag van 1 miljoen dollar.

“De scheidsrechter reageerde niet adequaat op het illegale clinchen van Petchmorakot waardoor de partij een heel ander verloop kreeg. Er zal een rematch plaatsvinden en de winnaar stroomt door naar de halve finale.”