Ook in 2019 zal er geen gevecht plaatsvinden tussen Deontay Wilder en Anthony Joshua. Wilder heeft namelijk aangekondigd dat hij later dit jaar in actie komt tegen Luis Ortiz.

“Luis Ortiz en ik hebben overeenstemming bereikt om opnieuw met elkaar de boksring in te stappen. De datum alsmede de locatie worden binnenkort bekendgemaakt,” schreef Wilder op Instagram. “Alle controversiĆ«le gevechten moeten zo snel mogelijk afgehandeld worden.”

Wilder doelt met controversieel op zijn eerste gevecht met de Cubaan in maart 2018. Hoewel Wilder dat gevecht in de tiende ronde op knock-out wist te winnen, liep hij volgens kenners ver op punten achter. Het jurypanel dacht daar echter anders over.

Lance Pugmire van The Los Angeles Times meldt dat het gevecht mogelijk op 7 of 28 september plaatsvindt in het Staples Center in Los Angeles.

WBC

De 33-jarige Wilder is ruim drie jaar wereldkampioen bij de WBC, de meest prestigieuze boksbond ter wereld. Hij wist de titel negen keer met succes te verdedigen, waaronder tegen de Brit Tyson Fury. Laatstgenoemde is tot dusver de enige persoon die niet van Wilder verloor. Het gevecht tussen de zwaargewichten eindigde vorig jaar in een controversieel gelijkspel.