Anthony Joshua wil van geen excuses weten na zijn nederlaag tegen Andy Ruiz. “Het is volledig mijn eigen schuld,” aldus de Brit.

De duizenden toeschouwers in Madison Square Garden waren zaterdagavond getuige van de meest verrassende uitslag sinds Buster Douglas in 1990 Mike Tyson knock-out sloeg. Ruiz sloeg Joshua vier keer tegen het canvas voordat de scheidsrechter het gevecht beëindigde.

Joshua (29) leed zijn eerste nederlaag in 23 gevechten en verloor de wereldtitels van de boksbonden WBA, IBF, WBO en IBO.

De bokser uit Watford zocht na afloop van het gevecht niet naar excuses. “Geen excuses. Ik heb dit maar aan een iemand te danken en dat ben ikzelf,” zei Joshua. “Ik heb hem niet onderschat. Hij is een degelijke vechter en heeft een harde stoot in huis.”

“Het is altijd makkelijk om iemand te onderschatten vanwege de vorm waarin hij verkeert of zijn palmares. Echter komen deze jongens om te winnen. Hij was de betere man. Hij heeft zijn werk gedaan.”

Joshua hoopt nog dit jaar zijn nederlaag tegen Ruiz recht te zetten. De oud-olympiër wil gebruik maken van de rematchclausule die in het contract is opgenomen.