Dana White is van mening dat B.J. Penn (UFC) en Sage Northcutt (ONE Championship) een punt achter hun carrière moeten zetten.

De president van de UFC vind dat Penn niets meer te bewijzen heeft. “Ik hou van B.J. Penn. Hij is een legende. Hij heeft genoeg kansen gekregen omdat hij B.J. is en vanwege mijn goede relatie met hem. Ik kan hem alleen niet opnieuw de Octagon laten instappen,” aldus White.

De 40-jarige Penn kondigde in 2014 zijn pensioen aan. Hij kwam drie jaar later alweer terug op dat besluit. De Hawaiiaan leed sindsdien 4 opeenvolgende nederlagen.

Northcutt daarentegen moet volgens White zijn handschoenen aan de wilgen hangen omdat de sport niet bij hem past.

De pas 23-jarige mixed martial artist maakte in mei zijn opwachting bij ONE Championship. Het debuut pakte allesbehalve goed uit voor Super Sage. Northcutt ging zwaar knock-out tegen Cosmo Alexandre en hield daar een aantal botbreuken aan het gezicht aan over.

“Ik hoop echt dat Sage met pensioen gaat. Hij volgde een opleiding engineering voordat hij prof werd. Deze sport is niet voor hem weggelegd. Begrijp me niet verkeerd, ik mag hem erg graag. Ik wil alleen dat hij stopt voordat hij ernstig letsel oploopt.”